Som zeleninový tip. Zeleninové polievky, môžem jesť dookola a nikdy ma neomrzia. Asi aj preto, že si vždy vymyslím nejakú zmenu. Túto polievku som napríklad robila v nedeľu. Tiež mám rada tieto polievky, pretože su do 30 minút hotové a nevyžadujú si čas ako guľaš či kapustnica.
Sladká chuť mrkvy, aróma ťažšieho ružičkového kelu a chilli koncovka si Vás určite získa. Muž si naberal aj dupulu. Bola som prekvapená, lebo nie každý môj experiment sa stretne s jeho chuťami. Ale som si na 100 % istá, že keby nedám do polievky chilli, nechutila by mu tak. Chilli tomu celému dáva úplne iný rozmer a inú hĺbku chutí. Len pozor, neprežente to s chilli, aby jazyk cítiť chuť aj druhého jedla 🙂
4 stredne veľké mrkvy
2 zemiaky
6 ks ružičkového kelu
1 zeleninový bujón bez glutamanu
chilli papričky
soľ a korenie
Postup
Zeleninu dáme do hrnca a zalejeme vodou (cca 400 ml). Varíme minimálne 20 minút na miernom ohni. Rozmižujeme tyčovým mixérom. Podávame so sladkou smotanou, ktorá pikantnú chuť zjemní.