Pikantný granadír s kuracím steakom

Vzájomné spolužitie musí byť založené na kompromisoch...

Na obed musí byť mäso. To by som u muža nepochodila. Takže keď som mala chuť na granadír, musela to byť príloha. Nie hlavné jedlo.

Pikantný granadír ako príloha

300 g uvarených zemiakov nakrájaných na kocky

100 g uvarenej malej cestoviny

1 cibuľa

3 PL repkového oleja

2 PL peper flakes (nasekaná sušená červená paparika) nech je to pikantnéééé!

Soľ, soľ, soľ

Nastrúhaný parmezán (cca 5 PL)

Postup

Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme papriku a na to hneď uvarené cestoviny. Primiešame aj zemiaky. A dôkladne osolíme. Zemiaky potrebujú vždy dobre dosoliť. Pražíme max minútu. Potom dáme do pekáčika, posypeme parmezánom a pečieme pri 180 stupňoch asi tak max 20 minút.

Medzitým si dáme na panvicu s 1 PL oleja dva pekné kúsky kuracích pŕs. Stačí soľ a korenie. Opekáme z každej strany 4-5 minút. Záleží od hrúbky prsa.

Ak máte po ruke čerstvý šalát, tak ho urobte. Ale granadír si k sebe pýta kyslú zaváranú uhorku! Nesmie chýbať, že?

DSC_0350-6