Sladké chlebíky so stonkovým zelerom, jablkom a hrozienkami

Tieto sladké ovocné bochníčky chutia ako by som do cesta dala kopec masla, ale pritom som len vyskúšala fintu s repkovým olejom. Zafungovalo to. Finta číslo dva je so stonkovým zelerom. Popravde, nemala som druhé jablko, tak som nakrájala stonkový zeler na malé kúsočky.  Môj zámer bol využiť jeho výraznú chuť a podporiť ju korením do perníkov. Po upečení v spojení so sladkým cestom máte pocit, že jete jablko. Ani môj muž to nespozoroval 🙂

Recept je jednoduchý a rýchly. Všetko postupne ako píšem dávajte do robota a miešajte.

100 g práškového cukru

1 vajíčko

250 g nízkotučného tvarohu (nehrudkový)

125 ml repkového oleja

300 g hladkej múky

3 ČL prášku do pečiva

1 ČL perníkového korenia

1 jablko, ošúpané a nakrájané na malé kocky (asi pol centimetrové)

2 stonky stonkového zelera, nakrájaný na malé kocky

50 g sušených hrozienok

Mokrými rukami vyformujte 10 chlebíkov. Dajte na papier na pečenie a pečte pri 200 stupňov cca 30 minút.

Ja som zhltla hneď dva po dopečení.  Ale úžasné sú na raňajky s ovocným čajom, alebo s kapučínom.