Variť dookola to isté sa nedá. Aj u teba doma sa potešia, keď pripravíš niečo nové? U nás bola happy večera, keď som urobila tento zemiakový puding. Véééľmi chutné. Odporúčam, ak potrebujetr oživiť vašu kuchynu a nevariť stále to isté. Verím, že táto novinka si vyslúži kopec chvál.
Na 4 porcie potrebujeme:
12 – 14 plátkov oravskej slaninky
2 vajíčka
8 ks zemiakov uvarených v šupke
1 menšia, alebo polovica červenej cibule – nakrájaná nadrobno
hrsť čiernych olív bez kôstky -nakrájaných
100 g tvrdého syra
soľ a korenie
ako prílohu odporúčam listový šalát s citrónom a olivovým olejom.
Ako na to?
Dáme si variť zemiaky. Ošúpame ich a nakrájame na drobné kúsky cca 1 x 1 cm. Dáme si vydriať rúru na 200 stupňov. Po 10 minútach do nej vložte plech s vodou na dne – stačí aby pokrávala don cca 3 mm, pretože puding budeme variť vo vodnom kúpeli.
Vo väčšej miske prešľahajte vajíčka, pridajte cibuľu, olivy a syr. Primiešajte zemiaky. Osoľte a okoreňte. Misky na suflé vystelieme plátkami slaninky tak, aby časť plátkov vykúkala aj von. Do takto predpripravených misiek dáme po okraj zemiakovú hmotu, prevísajúcou slaninkou prikryjeme zemiaky. Dáme do rúry do vodného kúpeľa a pečieme 15-20 minút. Kým sa povrch slaninky pekne zozlatovie.
Kuchynskou rukavicou vyberieme z rúry, slaninku od misky oddelíme nožom a vyklopíme na tanier. Podávame so šalátom.
Výborne sa k tomu hodí radler, ja milujem Kelt alebo Smädný mních 🙂