Medovníkové vanilkové mini cheesecakes {Vianočné pečenie}

Hľadala som niečo pre milovníkov medovníkov, cheesecakov a malých mafinkov. Vznikli tak mäkučké medovníkové mini vanilkové cheesecakes. Ak neviete čo upiecť na Vianoce, skúste napríklad toto. Vizuálnu inšpiráciu som našla na pintereste a už som potom len hľadala vhodný recept na medovníkové cesto a mascarone krém. S výsledkom som spokojná. Už aby boli Vianoce…

medovníkové cesto
1/2 hrnčeka horúceho mlieka
100 g hnedého cukru
50 g praženého masla/ghee (99 % tuku)
1 PL medu
1 vajce
1 ČL kakaa
320 g hladká múka + 1 balíček prášku do medovníka
maslo na vymastenie formy

plnka 1
3 PL práškového cukru + 1 vajíčko + 1 ČL vanilkovej esencie – poriadne vymiešame a spojíme s
250 ml mascarpone

plnka 2
1 hrnček slivkového chutney
2 ks ľadové kaštany (rozpustené vo vodnom kúpeli)

postup
V horúcom mlieku rozpustíme cukor, maslo, med a rozšľaháme vajíčko. Potom prilejeme do veľkej misy, kde sme si zmiešali múku, kakao a prášok do medovníka.Vymiesime cesto a dáme na 1 hodinu do chladničky. Prikryjeme fóliou.

Tvarujeme malé guličky s priemerom cca 2-3 cm, ktoré dávame na dno formy na mini cupcakes (predtým vymastíme maslom) – ideálne, keď si každú guličku prstami vytvarujeme na tenkú placku. Ak sa cesto lepí, pomúčte si prsty, alebo guličky poriadne obalte v múke. Poctivo vytvarujeme do tvaru misky. Do nej dáme 1/2 ČL plnky. Nebojte sa, bude to rásť že až.

Pečieme 10 minút pri 170 stupňoch.

Ak ste plnili drihou plnkou, po vychladnutí môžete polievať čokoládou.