De luxe pečený čokoládový cheesecake s mladými orechmi

Prvé orechy popadali na zem ešte v zelených šupkách. Niektorým som pomohla ešte zo stromu, ktorý máme na dosah ruky z okna bytu. A tak vznikol čokoládový cheesecake s mladými orechmi, ktorých hnedá šupka na plodoch by sa ešte dala ľahko ošúpať. Sú sladučké a jemné. Ako stvorené k horkej čokoláde.

Prekonal moje očakávania a jednoznačne môžem povedať, že mi chutí viac ako vanilkový… a možno je to len tým, že som mala chuť na niečo čokoládové  a milujem stále aj vanilkový. Obávam sa, že pri cheesecake-och sa moja osobnosť rozpolťuje. Takže moje druhé JA miluje stále vanilkový.

Potrebujeme

na korpus:
3/4 balíčka rozmrvených kakaových Bebe keksov
hrsť mladých posekaných orechov + 12 polovičiek orechov na ozdobenie/nasekané
2 roztopeného PL masla

na krém:
3 vajíčka
4 PL hnedého cukru
1 ČL vanilkovej esencie Dr. Oetker
2 x 250 g mascarpone
4 ks roztopené a vychladnuté Ľadové Kaštany Extra Dark (spolu 200 g)
2 PL kukuričného škrobu
2 PL preosiateho kakaa
1 kyslá smotana

Postup

Tortovú formu si obalíme v alobale, aby sa do nej nedostala voda. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a dáme do nej plech s vodou (asi 1 – 1,5 cm do výšky). Potom do toho plechu ponoríme tortovú formu s koláčom (vodný kúpeľ).

Kekse a orechy rozmrvíme a rozmixujeme tyčovým mixérov, zmiešame s roztopeným maslom a dáme na dno formy. Ja dávam iba na dno, nie po bokoch. Na to dáme krém: vajíčka vymiešame s cukrom a esenciou. Vmiešame mascarpone a ostatné suroviny  v poradí ako sú písané. Dáme na korpus a uhladíme. Pobúchame párkrát celou formou o linku, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky. Pečieme 50 minút vo vodnom kúpeli.

Potom vyberieme a necháme na linke vychladnúť, keď vidíme, že sa kraje odliepajú od formy, pomôžeme im po celom obvode nožom. Chladíme v chladničke minimálne 5 hodín. Vrch dozdobíme zvyšným orechmi.