Plnené zemiaky po anglicky s kôprovo-horčicovým dipom

Na oko náročné jedlo, ktoré si nevynucuje, aby ste pri ňom stáli po celú prípravu. Spoľahnite sa na domáce spotrebiče...

Muž si kúpil nový iPad a tak som to využila a do iBook som si kúpila nejaké knižky z iStoru. Tým sa začalo moje obdobie na rýchle a na čas nenáročné varenie. Takýto recept sú aj tieto zapekané zemiaky, ktoré mi umožňujú nevenovať sa dlho príprave jedla a všetko za mna robí šporák, alebo rúra na pečenie. A ja medzi tým môžem čítať knihu 🙂

Plnené zemiaky

5 zemiakov veľkých ako avokádo

70 g nadrobno nakájané kocky anglickej slaninky

100 g nahrubo nastrúhaného syru Cheddar + 50 g na záverečné posypanie

za 1-2 hrste nadrobených zemiakov, ktoré sme vybrali so stredov

soľ, korenie, chilli

DIP

horčicovo-kôprový dip od dipyapesta.cz

200 ml kyslá smotana

Postup

Zemiaky poprepichujeme ihlou a dáme variť, až kým sa pekne do mäkka neuvaria. Zemiaky vyberieme a porekrojíme na polovicu. Dáme na plech s papierom na pečenie. Lyžicou vyberieme vnútro a plníme kopcom plnkou, ktorú si urobíme zo slaninky, syra a zemiakov. Veľa zemiakov nedávajte, aby to nebolo veľmi sypké. Pridáme aj soľ a korenie. Môžete aj chilli.  Zapekáme v rúre vyhriatej na 200 stupnov. Ja som to dala aj zagrilovať. Aby sa syr pekne dochrumkava zapiekol.

Kým sa zemiaky zapekajú, čo bude trvať 15 – 20 minút, pripravíme si dip. Je to easy. Stačia dve veci: sypká zmes Kôprovo-horčicový dip od dipyapesta.sk (2 ČL) a smotana, prípadne biely jogurt. Ku koncu pečenie psypeme ešte novou dávkou nastrúhaného syra.

Čím dlhšie dip necháte odstát, tým plnšiu a pikantnejšiu chuť bude mať.

DSC_0213-3 DSC_0206-2 DSC_0200-1